Naše  Internetske stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica.

Više o kolačićima pročitajte ovdje "Pravila privatnosti". 

Meni

B2B ponuda obrtima, tvrtkama:

Fokus našeg poslovanja je usmjerena na maloprodaju i na veleprodaju pravnim osobama Computherm proizvoda u Hrvatskoj. Za poslovnu suradnju, kontaktirajte nas na info@computherm.com.hr , ili putem obrazca za registraciju sa Vašim podacima i napomenom "Suradnja".

 

B300 - Wi-Fi termostat sa žičanim osjetnikom temperature

Cijena:
87,50 euro
78,75 euro
Popust: 8,75 euro
Popust: 10%
Trajanje prodaje:
01.09.2023 -
šifra artikla: B300

Uz pomoć Wi-Fi termostata možete putem interneta upravljati uređajem spojenim na termostat (npr. plinski bojler) i provjeravati njegov rad putem mobitela, tableta ili računala.

Raspoloživost: Na zalihi
Trošak/Cijena dostave: 5,00 euro
Očekivana isporuka: 10. Listopad 2023.

Popust od 10% ili više % se odnosi na način plaćanja:

gotovina, virman, netbanking ili pouzeće.

EUR-o na KUNU možete promijeniti u gornjem lijevom kutu zaglavlja.

količinakom

Opis

Uz pomoć Wi-Fi termostata tipa COMPUTHERM B300 možete putem interneta upravljati uređajem spojenim na termostat (npr. plinski bojler) i provjeravati njegov rad putem mobitela, tableta ili računala. Može se jednostavno spojiti na bilo koji plinski kotao koji ima dvožičnu priključnu točku za sobni termostat, kao i na bilo koji klima uređaj ili drugi električni uređaj, bez obzira imaju li upravljački krug od 24 V ili 230 V.

Korištenjem proizvoda grijanje vašeg stana, kuće ili kuće za odmor može se kontrolirati bilo kada i s bilo kojeg mjesta. Termostat je posebno idealan ako:

ne koristite svoj stan ili kuću prema unaprijed utvrđenom dnevnom redu,
napuštate dom na neodređeno vrijeme tijekom sezone grijanja,
također želite koristiti svoju vikendicu tijekom sezone grijanja.
Istodobna uporaba više COMPUTHERM sobnih termostata i jednog COMPUTHERM Q4Z zonskog kontrolera pruža mogućnost npr. osim pokretanja kotla, određeni termostat mora kontrolirati i pumpu ili zonski ventil. Na taj je način jednostavno podijeliti sustav grijanja na zone, zahvaljujući kojima se grijanje svake prostorije može zasebno kontrolirati, čime se uvelike povećava udobnost. Nadalje, zoniranje sustava grijanja također uvelike doprinosi smanjenju troškova energije, jer se uvijek griju samo prostorije u kojima je to potrebno.

Glavne značajke:

  • Daljinski upravljač
  • Ručni i programirani način rada
  • Jednostavno prebacivanje između načina hlađenja i grijanja
  • Podesiva osjetljivost prebacivanja
  • Funkcija timera
  • Korištenje više temperaturnih senzora
  • Postavite ograničenja alarma
  • Kontrola od strane više korisnika
  • Kontrola garažnih vrata

Česta pitanja

Za što se može koristiti COMPUTHERM B300 Wi-Fi termostat?
COMPUTHERM B300 Wi-Fi sobni termostat je posebno dizajniran za upravljanje sustavima grijanja i hlađenja. Termostat povezuje vaš pametni telefon, prijenosno računalo ili računalo s uređajem kojim želite daljinski upravljati. S B300 možete postaviti temperaturu svog doma iz sata u sat i imati mogućnost postavljanja i kontrole putem interneta. Ožičeni temperaturni senzor prenosi izmjerenu vrijednost temperature na spojeni B300.

Uključivanje/isključivanje kontroliranog uređaja omogućuje stalnu, ugodnu temperaturu uz izbjegavanje nepotrebnih gubitaka energije. Proizvod je posebno idealan ako svoj dom ili kuću ne koristite prema unaprijed određenom rasporedu, napuštate svoj dom na neodređeno vrijeme tijekom sezone grijanja ili ako želite koristiti svoju kuću za odmor tijekom sezone grijanja.

Termostat je također prikladan za upravljanje električnim i elektroničkim uređajima koji se mogu uključiti/isključiti uklanjanjem i vraćanjem napajanja. 

Kako B300 smanjuje svotu za plaćanje na vašem računu?
B300 vam omogućuje postavljanje željene temperature za svaki sat dana i noći. To će vašem domu uvijek dati temperaturu koja vam je potrebna. Pruža udobnost bez upotrebe nepotrebne energije. Uvijek koristite samo onoliko energije koliko vam je potrebno, tako da možete uštedjeti do 30% na troškovima grijanja. Osim toga, možete uštedjeti energiju zahvaljujući njegovom daljinskom upravljanju, jer u slučaju odsutnosti/odlaska, vam omogućuje da isključite uređaj kojim želite daljinski upravljati, a zatim ga kasnije uključite.

Koje vrste uređaja možete kontrolirati s B300?
COMPUTHERM B300 sobni termostat s preklopnim načinom rada prikladan je za upravljanje velikom većinom bojlera, kotlova i klima uređaja na tržištu u Hrvatskoj. Lako se može spojiti na bilo koji plinski bojler sa dvotočnom  priključnom točkom sobnog termostata, kao i na bilo koji klima uređaj ili drugi električni uređaj, bez obzira na to imaju li upravljački krug od 24 V ili 230 V.

Može li se koristiti B300 za klima uređaje?
Zbog svojih svojstava B300 je idealan za upravljanje grijanjem, ali se može koristiti i za upravljanje klima uređajem. Možete se prebacivati ​​između različitih načina rada u izborniku postavki termostata.

Može li se B300 koristiti samo za upravljanje grijanjem?
Ne, uređaj se također može koristiti za upravljanje sustavom hlađenja i navodnjavanja te garažnim vratima, kao i u osnovi bilo kojim uređajem koji se može koristiti u praksi s funkcijom on/off. Možete se prebacivati ​​između različitih načina rada u izborniku postavki termostata.

Koja je vrsta baterije/mrežnog napajanja potrebna za rad B300?
Za rad B300 nije potrebna baterija. Za rad termostata potrebno je napajanje od 230 V.

Gdje mogu pronaći upute za uporabu svog uređaja?
Priručnik za instalaciju i rad B300 dostupan je na sljedećem linku: Upute za rad Computherm termostata B300

Gdje možete preuzeti mobilnu aplikaciju B300?
Ako koristite operativni sustav Android, aplikaciju možete preuzeti iz trgovine Google Play. Ako koristite iOS, aplikaciju možete preuzeti s iTunes Storea. Naziv aplikacije: COMPUTHERM B serija.

Koliko B300 uređaja se može kontrolirati iz jednog profila?
Bilo koji broj uređaja. Svaki B300 koji instalirate može se dodati u vaš profil, čime se njime može upravljati iz vašeg profila.

Ometaju li se međusobno više termostata B300 koji se koriste u stanu?
Ne. Svaki termostat ima svoju šifru, koja jamči siguran rad uređaja bez problema. Kao rezultat toga, u suštini bilo koji broj uređaja može se koristiti u neposrednoj blizini jedan drugome bez izazivanja ikakvih problema u komunikaciji uređaja.

Da li vam je doista potrebna Wi-Fi veza s pristupom internetu da biste koristili B300?
Za stavljanje funkciju i postavljanje uređaja potrebna vam je Wi-Fi veza s pristupom internetu, ali nakon toga će vaš uređaj nastaviti raditi bez internetske i Wi-Fi veze prema postavljenim postavkama. Osim toga, ako termostat nije dostupan putem interneta, možete ga ručno uključiti/isključiti pomoću tipke na bočnoj strani proizvoda kako je opisano u odjeljku 10. e) uputa za uporabu. Međutim, za praktično korištenje preporučuje se Wi-Fi veza s pristupom internetu.

Kako možete spojiti uređaj?
Za detaljne informacije pogledajte upute za uporabu uređaja ili pogledajte video o instalaciji i korištenju uređaja https://www.youtube.com/watch?v=pWVDU8jUkCM

Gdje bi se trebali nalaziti senzor temperature termostata i središnja jedinica?
Preporučljivo je postaviti temperaturni senzor termostata u prostoriju koja se koristi za redovitu ili dugotrajnu uporabu tako da bude u smjeru prirodnog kretanja zraka u prostoriji, ali da nije izložen propuhu ili ekstremnoj toplini (npr. sunčevo zračenje, hladnjak , dimnjak itd.). Optimalni položaj mu je 0,75 do 1,5 m iznad razine poda.

Centralnu jedinicu termostata COMPUTHERM B300 treba postaviti u blizini kotla na mjestu zaštićenom od vlage i topline. Prilikom odabira lokacije središnje jedinice, također vodite računa da širenje radio valova umanjuju teški metalni predmeti (npr. kotlovi, međuspremnici itd.) ili metalne građevinske konstrukcije mogu negativno utjecati na širenje valova. Ako je moguće, preporučamo da središnju jedinicu postavite na udaljenosti od najmanje 1-2 m od kotla i drugih velikih metalnih konstrukcija na visini od 1,5-2 m kako biste osigurali nesmetanu Wi-Fi vezu. Preporučujemo da prije instaliranja glavne jedinice provjerite pouzdanost Wi-Fi mreže na odabranom mjestu. Ne postavljajte središnju jedinicu ispod poklopca kotla ili u neposrednoj blizini vrućih cijevi ili crpki, jer to može oštetiti komponente uređaja i ugroziti stabilnu Wi-Fi vezu. Nadalje, preporuča se da se centralna jedinica napaja električnom energijom iz druge utičnice od bojlera (ako je moguće, iz druge faze) i da se mrežno napajanje ni na koji način ne usmjerava od kotla do središnje jedinice. Kako biste izbjegli strujni udar, spajanje središnju jedinice na bojler prepustite stručnjaku!

Je li moguće spojiti više temperaturnih senzora na jedan uređaj istovremeno?
Da, možete spojiti nekoliko žičanih toplinskih senzora na jedan uređaj istovremeno prema uputama za uporabu, ali grijanjem možete upravljati samo na temelju jednog toplinskog senzora, ostali se toplinski senzori mogu koristiti samo u informativne svrhe. 

Što trebam učiniti ako se uređaj uključi, ali se na njegovom izlazu ne pojavi 230 V?
Uređaj ima izlazne priključne točke bez potencijala (bez napona), tako da se prema zadanim postavkama na njegovim izlazima ne prikazuje 230 V, samo su dvije spojene žice zatvorene ili je veza između njih prekinuta. Ako želite da se pri uključivanju uređaja na izlazu prikaže mrežni napon od 230 V, na NO ili COM priključnu točku uređaja potrebno je spojiti mrežni fazni kabel prema uputama za uporabu. Prije spajanja, svakako odspojite kabel za napajanje i neka ga spoji kvalificirana osoba!

Što ako je signal vašeg Wi-Fi usmjerivača slab, a B300 je izvan dometa usmjerivača?
Ako možete, pomaknite usmjerivač bliže B300. Druga mogućnost je postavljanje pojačala Wi-Fi signala između usmjerivača i B300, što će povećati domet usmjerivača. 

Što učiniti ako se termostat ne uspije povezati s Wi-Fi mrežom?
Preuzmite i pogledajte naš dokument s prijedlogom za Wi-Fi mrežnu vezu.

Što učiniti ako imate problema s Wi-Fi vezom?
Ako se proizvodom ne može upravljati putem interneta jer se na sučelju pojavljuje "Povezivanje", a uređaj ne reagira na promjene, tada veza između proizvoda i internetskog sučelja se izgubila. Razloga za to može biti nekoliko. Najvjerojatniji problem je zbog Wi-Fi usmjerivača koji koristite. Usmjerivače treba s vremena na vrijeme ponovno pokrenuti isključivanjem i ponovnim uključivanjem napajanja. U većini slučajeva, ova vrsta problema može se eliminirati. Ako nakon nekoliko minuta proizvod i dalje nije dostupan na sučelju, preporuča se da ponovo spojite proizvod na Wi-Fi mrežu u skladu s odjeljkom 6.2 Korisničkog vodiča. kako je opisano u tom poglavlju. Ako je veza uspješna, ali proizvod još uvijek nije dostupan, preporuča se resetirati usmjerivač (router) na tvorničke postavke jer se uređaj možda neće moći povezati s internetom zbog postavki.

Kako proizvod nastavlja raditi nakon nestanka struje?
Nakon nestanka struje, uređaj će nastaviti raditi prema postavkama prije nestanka struje (prema postavljenom programu u programiranom načinu rada).

Kako se uređaj može vratiti na tvorničke postavke (resetirati)?
Pritisnite i držite gumb na bočnoj strani proizvoda 3 sekunde. Zatim otpustite gumb na 1 sekundu, a zatim ga ponovno pritisnite i držite 3 sekunde. Zatim možete otpustiti gumb i proizvod će se vratiti na tvorničke postavke.

Specifikacija proizvoda:

Podesivo temperaturno područje -55°C do +100°C (u koracima od 0,1°C)
Točnost mjerenja temperature ± 0,5 ° C (između -10 ° C i + 85 ° C)
Podesiva osjetljivost prebacivanja 0 °C do ± 75 °C (u koracima od 0,1 °C)
Izlazna nosivost max. 230V AC; 16A (10A induktivno opterećenje)
Mrežni napon centralne jedinice 230V AC; 50-60Hz
Radna frekvencija središnje jedinice Wi-Fi (b / g / n) 2,4 GHz

Slični proizvodi

Kataloški broj: B300RF
Na zalihi
113,75 euro 102,38 euro

Možda bi Vam odgovarali neki od ovih proizvoda:

Kataloški broj: E280FC
Na zalihi
91,25 euro 82,13 euro
Kataloški broj: B220
Na zalihi
65,00 euro 58,50 euro
Kataloški broj: E300
Na zalihi
107,50 euro 96,75 euro
Kataloški broj: E300FC
Na zalihi
108,75 euro 97,88 euro
Kataloški broj: B300RF (SX)
Na zalihi
43,75 euro 39,38 euro

NOVO u PONUDI

Computherm KonvekPro regulator temperature plinskih peći

Computherm pumpe za odvod otpadnih voda MP400 i MP420 za kanalizacijske instalacije sa i bez fekalija

- Pomoću KonvekPro regulatora plinskih konvektora/peći COMPUTHERM lako je kreirati automatsko programiranje grijanja prostorije koja se grije plinskim konvektorom/pećima.
Proizvod također omogućuje daljinsko upravljanje grijanjem plinskog konvektora/peći pomoću Wi-Fi termostata.

- Pumpe za otpadne vode COMPUTHERM dizajnirane su za unutarnju odvodnju iz sanitarnih prostorija obiteljskih kuća gdje je izvedena kanalizacija daleko i/ili dublje od glavne kanalizacije objekta i stoga otpadne vode ne mogu se odvoditi u kanalizacijski sustav gravitacijom.
Model COMPUTHERM MP400 služi za odvod otpadnih voda iz umivaonika, tuša i perilice rublja, model Computherm MP420 se koristi za odvođenje otpadnih voda iz WC školjke, umivaonika, tuša i perilice rublja.

 

KonvekPro regulator temperature plinskih peći

 

Bežični i wifi sobni termostat E400RF

                    Spajanje KonvekPro