Naše  Internetske stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica.

Više o kolačićima pročitajte ovdje " Pravila privatnosti ".

Kategorije / Proizvodi
Brza dostava
Brza dostava
na kućnu adresu!
Velika zaliha proizvoda.
Velika zaliha proizvoda.
Gotovo svi proizvodi su dostupni odmah.
E300 - wifi sobni termostat za podna i radijatorska grijanja
107,50 euro
96,75 euro
Popust: 10,75 euro 10%
Trajanje sniženja: 01.09.2023 -
količinakom

E300 - wifi sobni termostat za podna i radijatorska grijanja

107,50 euro
96,75 euro
Popust: 10,75 euro 10%
Trajanje sniženja: 01.09.2023 -
količinakom
Šifra artikla: E300

COMPUTHERM E300 Wi-Fi termostat je naprednija verzija od COMPUTHERM E280 Wi-Fi termostata s crnom umjesto bijelom, staklenom prednjom stranom i još modernijim zaslonom. Dva releja bez potencijalnog napajanja koja se istodobno uključuju, što vam omogućuje da upravljate do dva potpuno neovisna proizvoda. Spajanjem više wifi termostata na zonski kontroler Q4Z, možemo zonirati grijanje uz wifi kontrolu grijanja/termostata.

Raspoloživost: Na zalihi
Trošak/Cijena dostave: 5,00 euro
Očekivana isporuka: 24. Srpanj 2024.

Opis

Uz pomoć Wi-Fi termostata tipa COMPUTHERM E300 možete putem interneta upravljati uređajem spojenim na termostat (npr. plinski bojler) te provjeriti njegov rad uz pomoć mobitela i tableta. Može se jednostavno spojiti na bilo koji plinski kotao s priključnom točkom dvožičnog sobnog termostata, kao i na bilo koji klima uređaj ili drugi električni uređaj, bez obzira imaju li upravljački krug od 24 V ili 230 V.

Korištenjem proizvoda grijanje vašeg stana, kuće ili kuće za odmor može se kontrolirati bilo kada i s bilo kojeg mjesta. Termostat je posebno idealan ako:

 • ne koristite svoj stan ili kuću prema unaprijed utvrđenom dnevnom redu,
 • napušta dom na neodređeno vrijeme tijekom sezone grijanja,
 • također želite koristiti svoju vikendicu tijekom sezone grijanja.

Termostat je posebno prikladan za upravljanje sustavima podnog grijanja zahvaljujući spojivom senzoru temperature poda. Proizvod ima dva releja bez potencijala koji se istovremeno preklapaju, tako da se njime mogu kontrolirati do dva potpuno neovisna proizvoda. Releji u uređaju omogućuju jednostavan način da se npr. osim pokretanja kotla, termostat također aktivira i uključuje pumpu ili zonski ventil. Dakle, uz pomoć nekoliko Wi-Fi termostata tipa COMPUTHERM E300, lako je podijeliti sustav grijanja u zone bez korištenja zasebnog zonskog regulatora.

COMPUTHERM E300 Wi-Fi termostat je naprednija verzija od COMPUTHERM E280 Wi-Fi termostata s crnom umjesto bijelom, staklenom prednjom stranom i još modernijim zaslonom.

Glavne značajke:

 • Daljinski upravljač
 • Jednostavno povezivanje na Wi-Fi mrežu
 • Ručni i programirani način rada
 • Dva odvojena relejna izlaza bez potencijala
 • Ograničavanje temperature poda pomoću senzora temperature poda
 • Jednostavno softversko prebacivanje između načina hlađenja i grijanja
 • Kalibracija senzora temperature
 • Kontrola od strane više korisnika
 • Zaštita od smrzavanja
 • Zaključavanje tipkovnice
 • 2 godine jamstva

Specifikacija proizvoda

Raspon mjerenja temperature (senzor podne i unutarnje temperature) 0 °C do 50 °C (u koracima od 0,1 °C)
Potrošnja energije u stanju pripravnosti 0,5 W
Točnost mjerenja temperature (podni i unutarnji temperaturni senzor) +/- 0,5 °C
Točnost prikaza temperature 0,1°C
Podesivo temperaturno područje 5°C do 99°C (u koracima od 0,5°C)
Osjetljivost prebacivanja slobodno se bira u rasponu od ± 0,1 ° C do ± 1,0 ° C (u koracima od 0,1 ° C)
Raspon kalibracije temperature ± 5 ° C (u koracima od 0,1 ° C)
Napon napajanja termostata 200-240 V AC; 50/60 Hz
Kapacitet izlaznog opterećenja (K1 i K2) Max.230 V AC; 8 A (2 A induktivno opterećenje)
Radna frekvencija Wi-Fi (b / g / n) 2,4 GHz

Česta pitanja

Za što se može koristiti COMPUTHERM E280 Wi-Fi termostat?
COMPUTHERM E280 Wi-Fi sobni termostat je posebno dizajniran za upravljanje sustavima grijanja i hlađenja. Termostat povezuje vaš pametni telefon ili tablet s uređajem kojim želite daljinski upravljati. S E280 možete postavljati temperaturu svog doma iz sata u sat i imati mogućnost postavljanja i kontrole putem interneta.
Uključivanje/isključivanje kontroliranog uređaja omogućuje stalnu, ugodnu temperaturu uz izbjegavanje nepotrebnih gubitaka energije. Proizvod je posebno idealan ako svoj dom ili kuću ne koristite prema unaprijed određenom rasporedu, napuštate svoj dom na neodređeno vrijeme tijekom sezone grijanja ili ako želite koristiti svoju kuću za odmor tijekom sezone grijanja.
Uređajem se lako može upravljati putem interneta i sučelja na dodir, a njegov radni status može se kontinuirano provjeravati. Termostat je posebno prikladan za upravljanje sustavima podnog grijanja zahvaljujući spojivom senzoru temperature poda. Termostat ima dva releja bez potencijala koji se uključuju u isto vrijeme, tako da možete kontrolirati do dva potpuno neovisna proizvoda i jednostavno rastaviti sustav grijanja na zone bez zasebnog zonskog regulatora.
Termostat je također prikladan za upravljanje električnim i elektroničkim uređajima koji se mogu uključiti/isključiti uklanjanjem i vraćanjem napajanja.

Kako E280 smanjuje vaš račun za plaćanje?
S E280 možete postaviti željenu temperaturu za svaki sat dana i noći. To će vašem domu uvijek dati temperaturu koja vam je potrebna. Pruža udobnost bez upotrebe nepotrebne energije. Uvijek koristite samo onoliko energije koliko vam je potrebno, tako da možete uštedjeti do 30% na troškovima grijanja. Osim toga, možete uštedjeti energiju zahvaljujući njegovom daljinskom upravljaču, jer vam omogućuje da isključite uređaj kojim želite daljinski upravljati, a zatim ga kasnije uključite u slučaju odsutnosti/odlaska.

Koje vrste uređaja možete kontrolirati s E280?
COMPUTHERM E280 preklopni sobni termostat prikladan je za upravljanje velikom većinom bojlera, kotlova i klima uređaja na tržištu u Hrvatskoj. Lako se može spojiti na bilo koji plinski bojler s dvo-točnom priključnom točkom sobnog termostata, kao i na bilo koji klima uređaj ili drugi električni uređaj, bez obzira na to imaju li upravljački krug od 24 V ili 230 V.

Može li se koristiti E280 za klima uređaje?
Termostat E280 se također može koristiti za upravljanje klima uređajem.

Za proizvode kupljene prije listopada 2020.: U slučaju upravljanja hlađenjem, kontrolirani hladnjak mora biti spojen drugačije od načina grijanja kako je opisano u uputama za uporabu.

Za proizvode kupljene nakon listopada 2020.: Ako je hlađenje kontrolirano, termostat se mora prebaciti na način hlađenja u aplikaciji ili pomoću dodirnih gumba termostata. U tom slučaju nije potrebno mijenjati vezu.

Da li se E280 može koristiti SAMO za kontrolu grijanja?
Ne, i sa klima uređajem se može upravljati pomoću uređaja ili u osnovi sa bilo kojim uređajem kojim se u praksi može upravljati samo s on/off funkcijom.

Za proizvode kupljene prije listopada 2020.: U slučaju upravljanja hlađenjem, kontrolirani hladnjak mora biti spojen drugačije od načina grijanja kako je opisano u uputama za uporabu.

Za proizvode kupljene nakon listopada 2020.: Ako je hlađenje kontrolirano, termostat se mora prebaciti na način hlađenja u aplikaciji ili pomoću dodirnih gumba termostata. U tom slučaju nije potrebno mijenjati spajanje.

Koja vrsta baterije/mrežnog napajanja je potrebna za rad E280?
Za rad E280 nije potrebna baterija. Za rad termostata potrebno je napajanje od 230 V.

Gdje možete preuzeti mobilnu aplikaciju E280?
Ako koristite operativni sustav Android, aplikaciju možete preuzeti iz trgovine Google Play. Ako koristite iOS, aplikaciju možete preuzeti s iTunes Storea. Naziv aplikacije: COMPUTHERM E serija.

Koliko E280 se može kontrolirati s jednog telefona?
Bilo koji broj uređaja. Svaki E280 koji instalirate može se dodati vašoj telefonskoj aplikaciji, potom se s njime može upravljati s vašeg telefona

Ne ometaju li se međusobno više termostata E280 koji se koriste u stanu?
Ne. Svaki termostat je zasebno povezan na lokalnu Wi-Fi mrežu, što jamči siguran i nesmetan rad uređaja. Kao rezultat toga, u suštini bilo koji broj uređaja može se koristiti u neposrednoj blizini jedan drugome bez izazivanja ikakvih problema u komunikaciji uređaja.

Da li je potrebna Wi-Fi veza s pristupom internetu da biste koristili E280?
Uređaj se može koristiti s punom funkcionalnošću bez Wi-Fi veze s pristupom Internetu pomoću dodirnih tipki na termostatu. Međutim, možete daljinski upravljati termostatom samo ako je spojen na Wi-Fi mrežu s pristupom Internetu.

Kako možete spojiti uređaj?
Za detaljne informacije pogledajte upute za uporabu uređaja klikom na ovaj Link: Upute za Computherm 280

Gdje bi se trebao nalaziti termostat i njegov osjetnik temperature poda?
Preporučljivo je termostat postaviti u prostoriju koja se koristi za redovite ili dugotrajne boravke na način da bude u smjeru prirodnog kretanja zraka u prostoriji, ali da nije izložen propuhu ili ekstremnoj toplini (npr. sunčeva svjetlost, hladnjak, dimnjak itd.). Njegov optimalan položaj je 0,75-1,5 m iznad razine poda.
Pomoću senzora temperature poda, s jedne strane, moguće je kontrolirati izlaz(e) na temelju temperature koju izmjeri ovaj temperaturni senzor. S druge strane, može se koristiti za postavljanje maksimalne temperature pri kojoj termostat isključuje izlaze. Ova značajka može biti posebno korisna iz sigurnosnih razloga za podno i električno grijanje. Ako ga želite koristiti za detekciju temperature poda, preporuča se uvući temperaturni senzor u pod pomoću fleksibilne cijevi  (koja kreće od termostata do cca. 50cm u razini poda) kako bi se mogao lako zamijeniti u slučaju kvara.

Je li moguće spojiti nekoliko senzora temperature poda na jedan uređaj istovremeno?
Ne, samo jedan senzor temperature poda može se spojiti na uređaj.

Što trebam učiniti ako se na zaslonu uređaja prikaže Errort (Er, Err)?
Ako se na zaslonu prikaže Errort (Er, Err), senzor podešene temperature neće dati signal termostatu. Ako senzor podne temperature nije spojen, odaberite Ugrađeni temperaturni senzor u aplikaciji za temperaturu (SEN) u aplikaciji telefona ili u izborniku uređaja. Ako je podni senzor spojen, provjerite je li spoj ispravan.

Što trebam učiniti ako se uređaj uključi, ali se na njegovom izlazu ne pojavi 230 V?
Uređaj ima izlazne priključne točke bez potencijala (bez napona), tako da se prema zadanim postavkama na njegovim izlazima ne prikazuje 230 V, samo su dvije spojene žice zatvorene ili je veza između njih prekinuta. Ako želite da se pri uključivanju uređaja na izlazu prikaže mrežni napon od 230 V, morate spojiti mrežni fazni kabel na jednu od priključnih točaka na uređaju prema uputama za uporabu. Prije spajanja, svakako isključite napajanje i neka termostat spoji kvalificirana osoba!

Što ako mislite da termometar termostata ne mjeri točno?
Temperatura koju mjeri uređaj može se kalibrirati, tako da se modificirane vrijednosti temperature već prikazuju na zaslonu. Kalibracija izmjerene temperature može se izvesti u skladu sa uputa za uporabu, opisana je u odjeljku 10.4.

Što ako je signal vašeg Wi-Fi usmjerivača slab, a E280 je izvan dometa usmjerivača?
Ako možete, pomaknite usmjerivač bliže E280. Druga mogućnost je postavljanje pojačala Wi-Fi signala između usmjerivača i E280, što će povećati domet rutera.

Što učiniti ako se termostat ne uspije povezati s Wi-Fi mrežom?
Preuzmite i pogledajte naš dokument s prijedlogom za Wi-Fi mrežnu vezu.

Što učiniti ako imate problema s Wi-Fi vezom?
U slučaju da se proizvod ne može kontrolirati putem interneta jer aplikacija izjavi da je uređaj nedostupan i da uređaj ne reagira na promjene, veza između proizvoda i internetskog sučelja je izgubljena. Razloga za to može biti nekoliko. Najvjerojatniji problem je zbog Wi-Fi usmjerivača koji koristite. Usmjerivače treba s vremena na vrijeme ponovno pokrenuti isključivanjem i ponovnim uključivanjem napajanja. U većini slučajeva, ova vrsta problema može se eliminirati. Ako nakon nekoliko minuta proizvod i dalje nije dostupan na sučelju, preporuča se da ponovo spojite proizvod na Wi-Fi mrežu u skladu s odjeljkom 7.2 Korisničkog vodiča. kako je opisano u poglavlju. Ako je veza uspješna, ali proizvod još uvijek nije dostupan, preporuča se resetirati usmjerivač na tvorničke postavke jer se uređaj možda neće moći povezati s internetom zbog postavki. Sve dok termostat nije dostupan putem interneta, moguće je njime upravljati ručno pomoću dodirnih tipki termostata.

Kako proizvod nastavlja raditi nakon nestanka struje?
Uređaj ne radi bez napajanja, ali termostat može zapamtiti postavke. U slučaju prestanka napajanja (nestanka struje), moći će nastaviti raditi bez ikakvih vanjskih intervencija nakon povratka struje, ako je ova opcija odabrana u postavkama (vidi poglavlje 10.6 u uputama za uporabu).

Kako se može uređaj vratiti na tvorničke postavke?
Sve postavke termostata osim datuma i vremena vraćaju se na tvorničke postavke prema uputama za uporabu iz poglavlja 10.8.